Pronkstuk winkel kapot

Antieke Kassa

25-2-2012 | door Bernadette

Donderdag 16 februari is er ingebroken in onze winkel klompenwinkel aan de Huigbrouwerstraat 3. Uit de kassa is 150 euro ontvreemd. Dit was niet het ergste, wat vervelender is dat het pronkstuk van de winkel, de kassa (zie foto), tijdens de diefstal is beschadigd!

De kassa uit 1902 waarop je het bedrag met een drukknop nog echt moest aanslaan en daarna moest slingeren om het juiste bedrag te laten verschijnen is zo erg beschadigd dat deze het niet meer doet.

Of zoals een klant het mooi beschreef: "Mijn dochter mocht op die ouderwetsche kassa zelf het bedrag aanslaan en aan die slinger draaien. Waar maak je dat nog mee? Met een beetje pech bij deze winkel helaas niet meer."

Naschrift: 2 weken naar de inbraak is de kassa uit de klompenwinkel gerepareerd. Christien de Haan heeft de kassa weer aan de praat gekregen. Christien heeft een ambachtelijke drukkerij en weet veel van oude machines.

Iedereen bedankt voor alle reacties! "Daardoor daardoor blijf je ondanks alles in mensen geloven.''

Een interview met Bernadette naar aanleiding van de diefstal kun je lezen in het NHD van 17 februari of online hier. En hier lees je het interview waarin Bernadette iedereen bedankt voor alle reacties.