Over ons

Boom Klompen Winkel

"Een winkel waar je 'gelukkig' van wordt"

Al bijna 200 jaar zijn we de specialist voor klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw. In onze winkel aan de Huigbrouwerstraat 3 in hartje Alkmaar vind u typisch ouderwetse producten die nergens anders meer te koop zijn maar ook professionele schoonmaakartikelen van bijvoorbeeld Unger. We verkopen degelijke producten, die lang mee gaan. We proberen het goede oude met het goede nieuwe te verenigen.

We voeren niet alleen een breed assortiment, maar ook een heel diep assortiment. U kunt het zo gek niet bedenken, of we hebben het. U vindt bij ons bijvoorbeeld zeepkloppers (om een lekker sopje mee te maken), stijfsel, blauwsel, radiatorragers, theepottuitjes, schoorsteenragers en schoorsteenveegsets, touw in allerlei soorten en maten, met name natuurtouw zoals hennep, manilla, sisal en katoen. De vele duizenden artikelen staan tot aan het plafond in de winkel opgestapeld. Toendertijd ingegeven door ruimtegebrek hangen sinds oudsher diverse borstels, plumeaus, mattenkloppers en vele andere artikelen broederlijk naast elkaar aan het plafond.

Onze klanten zijn vaak erg blij als ze hier dingen vinden die ze al heel lang zoeken. Mensen gaan hier verheugd de deur uit.

Onze winkel in Alkmaar

De winkel in Alkmaar aan de Huigbrouwerstraat 3 is op zich is al een omweg waard. Sinds de oprichting is aan het winkelinterieur weinig veranderd: de etalage, de honderden borstels aan het plafond, de grote rijen klompen in de oude houten schappen en de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid, het is allemaal nog hetzelfde. U kunt de virtual tour van de winkel bekijken om een idee te krijgen hoe bijzonder en uniek de winkel is.

De webwinkel

We voeren de naam "Ouderwetsewinkel.nl" voor onze webwinkel. In deze webwinkel tonen we een aardige doorsnee van ons aanbod. Maar lang niet alles! Het complete aanbod vind u in onze winkel aan de Huigbrouwerstraat 3, in Alkmaar.

Professionele Schoonmaakartikelen

Door de jaren heen hebben we ons assortiment uitgebreid met professionele schoonmaakartikelen en producten. We verkopen merken zoals Diversey en Vikan. We verkopen echt het gehele assortiment van Unger. De professionele raamtrekker of raamwisser van Unger verkopen wij aan glazenwassers, schoonmaakbedrijven, instellingen maar zeker ook aan particulieren. Wij hebben van Unger de diverse telescoopstelen voor het reinigen op hoogte, zonder en met water. We verkopen gedemineraliseerd of gede-ioniseerd of osmose water ten behoeve van het wassen van ramen en andere oppervlaktes waarbij u, zonder na te drogen, een streeploos kalkvrij oppervlak hebt na het opdrogen. Dit water kan per 100 liter getankt worden bij ons magazijn op het industrieterrein Boekelermeer. We maken dit speciale demi- of osmosewater daar zelf.

Service & Knowhow

Afgezien van de schoorsteenvegersartikelen gebruiken we elk product ook daadwerkelijk thuis (we hebben geen schoorsteen) of in ons magazijn. Wanneer we u adviseren over onze producten, weten we echt waar we het over hebben. Mocht u een vraag hebben, dan denken we graag met u mee. Kom naar de winkel of stuur ons een email. In de winkel zetten we een bezem voor u in elkaar. We snijden een mooie cocos mat voor u op maat. Voor klanten, die moeilijk ter been zijn en wonen in de regio Alkmaar wonen, hebben we de mogelijkheid om de gewenste artikelen zelf te bezorgen. We gaan erg ver in onze service. Dat past gewoon binnen de sfeer van het bedrijf.


Bernadette Boom

Bernadette heeft ‘een eigen stuur’ aan het bedrijf gegeven

Bernadette vertelt: "In 1982 overleed de toenmalige eigenaar van de winkel, mijn schoonvader Johan Boom, als gevolg van een auto-ongeluk. Van de een op de andere dag moest er een beslissing worden genomen over de toekomst van de winkel. Het idee om een eigen winkel te hebben sprak me wel aan. Ik kom ook uit een ondernemersgezin. Met een klein duwtje in de rug heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Ik wist toen nog maar weinig van het bedrijf af en heb ik alles moeten leren. Daar kwam nog bij dat mijn schoonvader de gewoonte had nooit iets op te schrijven. Hij had alle kennis in zijn hoofd.

We hadden en hebben nog steeds een enorme voorraad. Alles bij elkaar omvat ons assortiment duizenden artikelen. We voeren niet alleen een breed assortiment, maar ook heel diep.

In 2012 hebben we een grote brand gehad, die een verwoestende uitwerking had op het gehele monumentale pand, inclusief de winkel. Uiteindelijk hebben we besloten om alles toch terug te bouwen zoals het was. Vandaag de dag ziet alles er weer uit zoals tientallen jaren geleden. We kijken positief kritisch naar de toekomst. Maar voor nu staan we er nog iedere dag met veel plezier!"

Bernadette