Boom Klompen Winkel

Over ons

Al bijna 200 jaar zijn we de specialist voor klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw.

In onze winkel aan de Huigbrouwerstraat 3 in hartje Alkmaar vindt u typisch ouderwetse producten die nergens anders meer te koop zijn.

We verkopen degelijke producten, die lang mee gaan. We proberen het goede oude met het goede nieuwe te verenigen.

U vindt bij ons bijvoorbeeld zeepkloppers (om een lekker sopje mee te maken), stijfsel, blauwsel, DDDDD keuken en theedoeken en natuurtouw zoals hennep, manilla, sisal en katoen.

De vele duizenden artikelen staan tot aan het plafond in de winkel opgestapeld. Toendertijd ingegeven door ruimtegebrek hangen sinds oudsher honderden borstels, plumeaus, mattenkloppers en vele andere artikelen broederlijk naast elkaar aan het plafond.

Onze winkel in Alkmaar

De winkel in Alkmaar is op zich is al een omweg waard.

Sinds de oprichting is aan het winkelinterieur weinig veranderd: de etalage, de honderden borstels aan het plafond, de grote rijen klompen in de oude houten schappen en de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid, het is allemaal nog hetzelfde.

U kunt onze virtual tour van de winkel bekijken om een idee te krijgen hoe bijzonder en uniek de winkel is.

De webwinkel

We voeren de naam "Ouderwetsewinkel.nl" voor onze webwinkel. In deze webwinkel tonen we een aardige doorsnee van ons aanbod. Maar lang niet alles! Het complete aanbod vindt u in onze winkel aan de Huigbrouwerstraat 3, in Alkmaar.

Professionele Schoonmaakartikelen

Door de jaren heen hebben we ons assortiment uitgebreid met professionele schoonmaakartikelen en producten. We verkopen het gehele assortiment van Unger.

De professionele raamtrekker of raamwisser van Unger verkopen wij aan glazenwassers, schoonmaakbedrijven en particulieren.

Bij ons magazijn verkopen we gedemineraliseerd of gede-ioniseerd of osmose water ten behoeve van het wassen van ramen.

Bernadette Boom

Bernadette en de Winkel

"In 1982 overleed de toenmalige eigenaar van de winkel, mijn schoonvader Johan Boom, als gevolg van een auto-ongeluk. Van de een op de andere dag moest er een beslissing worden genomen over de toekomst van de winkel.

Het idee om een eigen winkel te hebben sprak me wel aan. Ik kom ook uit een ondernemersgezin. Met een klein duwtje in de rug heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Ik wist toen nog maar weinig van het bedrijf af en heb ik alles moeten leren. Daar kwam nog bij dat mijn schoonvader de gewoonte had nooit iets op te schrijven. Hij had alle kennis in zijn hoofd.

In 2012 hebben we een grote brand gehad, die een verwoestende uitwerking had op het gehele monumentale pand, inclusief de winkel. Uiteindelijk hebben we besloten om alles toch terug te bouwen zoals het was. Vandaag de dag ziet alles er weer uit zoals tientallen jaren geleden.

We kijken positief kritisch naar de toekomst. Maar voor nu staan we er nog iedere dag met veel plezier!"

Schoonmaaktips, aanbiedingen en het laatste nieuws van Bernadette.