Wekelijks Ouderwets Goede Artikelen in uw Mailbox!

Op dit moment halen meer dan 1.500 mensen elke week nieuwe inspiratie uit mijn emails. Wilt u ook op de hoogte blijven, vul dan hieronder uw e-mail adres in:

Een Emmer vol Nostalgie

Petra kwam bij mij in de winkel en vertelde me dat haar ouders 50 jaar getrouwd zijn!

50 jaar getrouwd

Ze was op zoek naar een speciaal kado met een verhaal...

...samen zochten we naar producten die haar ouders toen, 50 jaar geleden, gebruikten.

Het werd een "Emmer vol Nostalgie"

Een Emmer vol Nostalgie

Hieronder staan alle producten die in emmer zaten.

Mocht je nu zelf leuke herinneringen hebben aan een van deze producten, laat dan een reactie achter op mijn facebook of stuur mij een mail.

1. Sunlight Zeep

Dit product ontbrak vroeger in geen enkel huishouden. De zeep is geschikt voor de schoonmaak en het verwijderen van vlekken uit kleding. Maar door de zachtheid ook zeer geschikt voor de persoonlijke verzorging.

==>Sunlight Zeep

2. Citroenzeep

Zeep in de vorm van een citroen. Heerlijke citroengeur. Voor het verwijderen van uien- of visgeur van je handen.

==>Citroenzeep

3. Blauwsel

Moeders geheim voor een witte was. Je ogen zien wit met een zweempje blauw namelijk veel witter dan het echt is (het toegevoegde blauw reflecteert meer licht, waardoor het veel “witter” lijkt).

==>Blauwsel

4. Zeepklopper

Een super klassiek product! De zeepklopper wordt gebruikt voor het maken van een sopje met groene zeep. In onze zeepklopper past precies een stuk Sunlight zeep.

==>Zeepklopper

5. Flessenlikker

Een artikel dat heel veel herinneringen oproept aan vroeger. Met deze flessenlikker haalden we vroeger de allerlaatste restjes uit de glazen literflessen met yoghurt, havermout of vla. Het wordt wel als typisch Hollandse zuinigheid gezien, dit geschraap van de restjes met behulp van de flessenlikker.

==>Verkrijgbaar in de winkel

6. Ossengalzeep

Het beproefde stukje zeep om vlekken van diverse aard te verwijderen. (Grasvlekken, moddervlekken, fruitvlekken, vetvlekken, bloedvlekken).

==>Ossengalzeep

7. Driehoek Groene zeep

Driehoek is een merk dat al zo’n 120 jaar bestaat. Niet meer weg te denken. Past in het rijtje waarvan velen van ons misschien nog wel gehoord hebben: Zand, Zeep en Soda. Een rekje in de keuken of bijkeuken, met daarop deze drie potjes. Met die 3 producten werd vroeger het grootste gedeelte van het huishouden schoongemaakt!

==>Driehoek Groene Zeep

8. Sisal Paktouw

Sisal paktouw is het traditionele paktouw dat overal gebruikt werd om dozen etc. vast te binden. Sisal werd in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw heel veel gebruikt voor bijvoorbeeld macramé. Het was toentertijd leverbaar in talloze kleuren.

==>Sisal Paktouw

9. Houten Lepels

Onze houten lepels, spatels, tangen, scharen, botermesjes, vleeshamers, deegschrapers en pannenlikkers zijn gemaakt van zeer sterk hardhout met een lichte kleur.

==>Houten Lepels

10. Vim

VIM schuurpoeder Citroen Fris - Ontvet en verfrist.

==>Vim

11. Toiletborstel Union

De Union vezel is een mengsel van veerkrachtige harde plantaardige vezels met prima schrobeigenschappen. Union is een mengsel van fiber en bassine. Bassine of palmyra vezel is de vezel van het palmblad.

==>De toiletborstel Union is verkrijgbaar in de winkel

De paardenharen toiletborstel is online verkrijgbaar.

12. Stamper

De klassieke puree- en stamppotstamper. De stamper werkt heel licht en effectief en houdt prettig vast door het houten handvat.

==>Stamper

13. Afwasborstel Fiber

Multi sanitair/afwasborstel fiber. De echte VERO borstel! Het gebogen model heeft een ergonomische gebogen steel van kunststof en een kop met fiber plantenvezels die bij de top langer zijn (de zogenoemde baard).

==>Afwasborstel Fiber

14. Werkborstel

De klassieke werkborstel. Afhankelijk van het soort, ideaal voor het schoonmaken van o.a. badkamertegels en tuinpotten, het borstelen van voegen, vloerkleding behandelen, schuttingen schrobben en kattenbakken schoonmaken.

==>Verkrijgbaar in de winkel

15. Werkdoek met Rode Band

De werkdoek rode band, zoals wij deze werkdoek sinds jaar en dag noemen, is een doek die -dat zal niemand verbazen- bedoeld is om mee te werken. Doekje met een heel klassieke en nostalgische uitstraling. Het is een multifunctioneel katoenen doekje, goed wasbaar op hogere temperaturen.

==>Werkdoek Rode Band

16. Baking soda

Baking Soda of natriumbicarbonaat is een wit kristalvormig poeder dat kan worden gebruikt voor talloze doeleinden. Koekjes bakken, maar ook schoonmaken, ontgeuren, gezondheid, persoonlijke verzorging, wassen, basis of toevoeging voor andere producten. Met recht een alleskunner, niet giftig en goedkoop.

==>Baking Soda

17. Afwas Handschoenen

Gele klassieke huishoud-handschoenen van rubber, met katoenen vlokvoering. Deze soepele rubber huishoudhandschoenen zijn bedoeld voor licht huishoudelijk werk.

==>Verkrijgbaar in de winkel

18. Nagelborstel Fiber

Deze nagelborstel van hout met een fiber vulling kent menigeen van vroeger. Ook nu nog een veelgevraagd artikel. Aan twee zijden verschillende lengtes van de haren. Voor flink schrobben van de handen en onder de nagels. Tip: Als u voor het tuinieren de nagels van de handen even over een stuk zeep krabbelt is het vuil naderhand veel sneller verwijderd.

==>Verkrijgbaar in de winkel

19. "De Zwaluw" Lucifers

De Zwaluw lucifers zijn al sinds 1895 op de markt. Menigeen is groot geworden met deze lucifers op tafel. Voor als vader een sigaar ging roken, moeder het gas aanstak of als je als kind een kaarsje mocht aansteken.

==>De Zwaluw Lucifers

20. Emmer

In de winkel hebben we een scala aan emmers, van verschillende materialen, in verschillende groottes, in verschillende vormen. Emmers van kunststof, zink, emaille, en rvs. De afmetingen gaan van een emmertjes van 1 ltr tot een emmer van 20 ltr. We hebben ronde, rechthoekige en vierkante emmers

==>Verkrijgbaar in de winkel

Mijn winkel is sinds 1835 gespecialiseerd in klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw.

U vindt bij mij in de winkel typisch ouderwetse producten die bijna nergens anders meer te koop zijn...

Vindt u dit een leuk artikel en draagt u ons een warm hart toe? Deel dit artikel of laat een reactie achter, dank!

Laat een reactie achter: