Binnenkijken in de winkel - virtual tour

De winkel alleen al is een omweg waard. Sinds de oprichting is aan het winkelinterieur weinig veranderd; de etalage, de honderden borstels aan het plafond, de grote rijen klompen in de oude houten schappen en de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid.

Uiteraard verkopen we klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw. Maar je kunt het zo gek niet bedenken, of we hebben het ook. Je vindt bij ons bijvoorbeeld zeepkloppers (om een lekker sopje mee te maken), stijfsel, blauwsel, radiatorragers, theepottuitjes, schoorsteenragers en schoorsteenveegsets, touwen in allerlei soorten en maten, met name natuurtouw zoals hennep, manilla, sisal en katoen. De vele duizenden artikelen staan tot aan het plafond in de winkel opgestapeld. Toentertijd ingegeven door ruimtegebrek hangen sinds oudsher diverse borstels, ragers, touwkousen en vele andere artikelen gebroederlijk naast elkaar aan het plafond.


Zie je een leuk product in de winkel welke we nog niet online verkopen? Laat het ons weten via facebook of via onze contact pagina en we zullen het product toevoegen aan onze webwinkel.


De etalage met ouderwetse borstelwaar, klompen, unger raamwissers en kwalitatief goed keukentextiel

De etalage met ouderwetse borstelwaar, klompen, unger raamwissers en kwalitatief goed keukentextiel.

Boom Klompen Winkel

De winkel van de familie Boom bestaat al bijna 200 jaar en heeft nog steeds 'klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw’ als basis.

Pronkstuk van de winkel: antieke kassa met slinger

Het pronkstuk van de winkel: de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid.

De buitenkant en het interieur van de winkel zijn een monument

Dat er weinig veranderd is aan de winkel over de jaren komt mede doordat de winkel zowel aan de buitenkant als deels aan de binnenkant een monument is. Een voorbeeld is dat de kleuren van alle kasten en lades in de winkel zijn vastgelegd. Deze kenmerkende mintgroenige kleur is ontstaan doordat vlak na de oorlog alle restjes verf werden gemengd.

Klompen in de oude houten schappen en honderden borstels en plumeaux

Grote rijen klompen in de oude houten schappen en honderden borstels en plumeaux aan het plafond.

Met de tijd mee - klompen webshop

De winkel mag dan wel 200 jaar oud zijn, toch gaan we met de tijd mee, we hebben nu ook een webshop.

De monumentale pui aan de achterkant

De winkel is naar achteren toe is uitgebreid door een stadstuintje bij de winkel te trekken. De monumentale pui moest echter blijven staan, in de foto kan je het oorspronkelijke deurgat zien.