Zelf Klompen Inbranden - Uniek Kraamcadeau

Klompen inbranden

27-2-17 | door Bernadette

Het is mogelijk om bij ons een persoonlijk kraamcadeau te bestellen: klompjes met ingegraveerde of ingebrande naam en eventueel geboortedatum.

Het is echter heel goed mogelijk voor iemand om zelf bijvoorbeeld een naam en geboortedatum op een paar klompjes te zetten. Je hoeft alleen maar een paar blanke blanke klompjes op de website te bestellen.

In 3 eenvoudige stappen leg ik uit hoe je zelf klompen kunt inbranden. Je kan zo een uniek kraamcadeau maken. Wat heb je nodig: een paar blanke klompen, je geprinte tekst, carbon papier, plakband en een ingraveer- of brandapparaat. 

1.Plak je tekst met het carbon papier op de klompen

Klompen inbranden stap 1

Zoek een blanke klompjes paar blanke klompjes uit van de gewenste maat. Neem de tekst of andere gewenste afbeelding en selecteer het gewenste lettertype. Hier geldt, hoe simpeler hoe beter het resultaat. Voor baby klompjes of kraam cadeau is het altijd leuk om de geboortedatum toe te voegen, bijvoorbeeld op de rand bij de hiel. Zorg ervoor dat de grootte van het lettertype in verhouding is tot de klompjes. Print je tekst twee keer uit en knip de tekst uit met een rand van enkele milimeters. Plaats een stukje carbonpapier dat weer een paar milimeter groter is, onder de tekst. Plak de tekst en het carbonpapier met een paar stukjes plakband op de juiste plaats op de klomp.

2. Trek met een scherpgepunte ballpoint de letters na

Klompen inbranden stap 2

Na het overtrekken verwijder je het papier en het carbonpapier.

3. Ga nu met een brand apparaat langs de getrokken lijnen

Klompen inbranden stap 3

Voordat ik begin met branden probeer het apparaat / de bout altijd eerst even uit op een stukje sloophout om een idee te krijgen van het resultaat.

Wat voor inbrandapparaat moet je gebruiken?

Ooit ben ik begonnen met inbranden met behulp van een soldeerboutje. Daarna kwam er een eenvoudige versie van een inbrandapparaat, nog niet regelbaar. Inmiddels heb ik al weer geruime tijd een graveer- of inbrandapparaat, dat regelbaar is. Daarmee kan je met diverse houtsoorten aan de slag, onder verschillende temperatuuromstandigheden. Zo kunnen bijvoorbeeld naast ingegraveerde klompen ook naamborden gemaakt worden, kisten worden voorzien van een logo, gereedschap met houten steel voorzien van bedrijfsnaam. Ik raad dus een regelbaar inbrandapparaat aan, maar het kan dus ook met een soldeerbout! Inmiddels heb ik al honderden klompjes en andere voorwerpen voorzien van namen en afbeeldingen.

Als ik zo bezig ben met een paar geboorteklompjes denk ik altijd aan het kindje voor wie het is. Zo stuur ik in gedachten veel goede wensen mee.

Heel veel succes!

Groetjes,

Bernadette

Klompen inbranden voorbeeld