12-28-2019 | door Bernadette

Hoor je de vogels al fladderen?

De winkel komt regelmatig in het nieuws maar ook mijn producten schitteren regelmatig in voorstellingen en film.

Deze was te leuk om niet te delen… een van mijn struisvogelveren plumeaus is gebruikt in het televisie programma Podium Witteman van 6 oktober, voor het item Korte Kwesties.

Floris vertelt in dit item aan meneer Witteman over de “Stomme films”. De naam stomme film is misleidend. Wat wij nu een stomme of zwijgende film noemen, was in werkelijkheid bepaald niet zo stil. De films werden live van muziek voorzien.

Maar het mooiste is de Geräuschemacher oftewel de Geluidenman. Dit is iemand die de film live verlevendigt met allerhande geluidseffecten.

Het bekendste voorbeeld is de kokosnoot, waarmee je het geluid van paarden na kunt doen, dat zit letterlijk in een film van Monty Python.

Een andere klassieker is het slaan van een plumeau in je hand, hoor je de vogels al fladderen?

Doe dit overigens niet thuis, zonde van de plumeau! Na gebruik van je plumeau kun je hem het beste schoonmaken door deze met de kop met veren naar beneden gericht, met de houten steel tussen de handen rustig heen en weer te rollen. Zo lost het stof gemakkelijk en de veertjes blijven intact.

Zelf vogelgeluiden maken (of gewoon op zoek naar een mooie plumeau)? hier vind je mijn complete collectie struisvogelveren plumeaus.

De complete aflevering van Podium Witteman van 6 oktober kun je hier vinden.Ik ben Bernadette Boom, de eigenaar van een unieke winkel in Alkmaar. De winkel is van oudsher (sinds 1835!) gespecialiseerd in klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw.

Je vindt bij mij in de winkel typische ouderwetse producten die bijna nergens anders meer te koop zijn...

...wat te denken van blauwsel, stijfsel, zeepkloppers, kopknijpers, leien en veel en veel meer.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van mijn winkel? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief: