Plumeaus

Een plumeau met struisvogelveren is ideaal voor het afstoffen van diverse oppervlaktes, maar ook kwetsbare lastig stofvrij te houden artikelen zoals kroonluchters, beelden, antiek. De veertjes kruipen in de kleinste hoekjes. Nemen het stof echt mee. Een struisvogelveren plumeau is heel licht in gebruik.

Struisvogelveren zijn er in diverse lengtes, tinten roomwit tot donkerbruin, en fijnheid. De fijnste veren zijn vaak de wat grotere veren. De keuze hangt heel erg af van wat je met de plumeau wilt afstoffen. Hoe groter en hoe hoger, hoe groter de plumeau en hoe langer de steel. De struisvogel wordt niet gedood voor de veren.

Het is bij een struivogelveren plumeau altijd goed om de plumeau regelmatig, met de kop met veren naar beneden gericht, met de houten steel tussen de handen rustig heen en weer te rollen. Liefst in de buitenlucht, want zo lost de plumeau al het stof. In elk geval nooit uitslaan, uitkloppen of tegen een muur slaan. Daar is de plumeau te kwetsbaar voor.

De nieuwe plumeau ruikt in het begin vanwege de behandeling van de veren tegen motten.  Die geur verdwijnt overigens natuurijk als je de plumeaus uit de verpakking luchtig ophangt, dit raden we altijd aan, mede ivm de motgevoeligheid. Bij regelmatig gebruik zal er trouwens geen mot inkomen. Motjes willen graag rust.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren