Ouderwets Goed - Het Sudderplaatje

27-5-2020 | door Bernadette

In de wekelijkse serie "Ouderwets Goed" neemt Tante Dora ons mee naar vroeger... Iedere week schrijft ze voor ons over de spullen die vroeger zo gewoon waren en nu met een kaarsje soms te vinden zijn. Deze week trappen we af met een keuken klassieker: het sudderplaatje...

lees meer >

Toen & Nu - zoek de verschillen (of overeenkomst!)

1-4-2020 | door Bernadette

In 1985 was mijn winkel onderdeel van een tentoonstelling over “ouderwetse” winkels in Alkmaar. Toen vond men mijn winkel dus al ‘ouderwets’... Waar veel bedrijven gruwen van dit woord dragen wij dit met trots! Niet voor niets heet onze website ‘ouderwetsewinkel’.

Ik heb een aantal foto's van de winkel van vroeger naast die van nu gelegd. Een leuke overzicht hoe de winkel door de tijd is veranderd…

lees meer >

Alkmaar Kaasmarkt 2020 - Meer dan alleen Kaas...

08-04-2020 | door Bernadette

Er is meer dan alleen kaas op de wereld beroemde kaasmarkt in Alkmaar... Een bezoek aan de kaasmarkt is pas echt compleet indien u onze marktkraam en de klompen winkel uit 1835 heeft bezocht. In mijn winkel vindt u leuke ouderwetse producten die nergens anders meer te koop zijn!

lees meer >


Hoor je de vogels al fladderen?

28-12-2019 | door Bernadette

Deze was te leuk om niet te delen… een van mijn struisvogelveren plumeaus is gebruikt in het televisie programma Podium Witteman van 6 oktober, voor het item Korte Kwesties.

lees meer >

Een Emmer vol Nostalgie

24-8-2019 | door Bernadette

Petra kwam bij mij in de winkel en vertelde me dat haar ouders 50 jaar getrouwd zijn! Ze was op zoek naar een speciaal kado met een verhaal... ...samen zochten we naar producten die haar ouders toen, 50 jaar geleden, gebruikten. Het werd een "Emmer vol Nostalgie".

lees meer >

E.K. Wielrennen in de Huigbrouwerstraat

7-8-2019 | door Bernadette

Van 7 t/m 11 augustus 2019 vond het E.K. wielrennen plaats in Alkmaar. Het parcours ging rechtstreeks door Huigbrouwerstraat en vrijdag t/m zondag was mijn winkel dan ook verplicht door de gemeente gesloten. Als Alkmaarse ondernemer raakt me dit natuurlijk heel erg. Maar ik vind Alkmaar een pracht stad en ik draag het EK Wielrennen een warm hart toe. De Telegraaf interviewde de winkeliers in de straat en samenvatting hiervan werd ook vertoond bij Jinek bij de KRO-NCRV.

lees meer >

Sinterklaas: Je Klomp Zetten!

18-11-2018 | door Bernadette

We hebben na een verzoek van Anja een aantal klompen aan de bewoners van Corte Foort geschonken. Corte Foort is een verzorgingshuis voor ouderen met dementie. De klompen zijn, heel traditioneel zoals het vroeger ook ging, gevuld met stro en peen.

lees meer >

Bertje Doperwtje interview in de klompen winkel

30-11-2017 | door Bernadette

Het is geen geheim dat Bertje Doperwtje een van mijn favoriete klanten is. Bert staat positief in het leven is altijd erg vrolijk. Regelmatig komt Bert op bezoek voor een nieuw paar klompen. Hij schildert de klompen zelf groen. Voor het programma "Geloof en een hoop liefde" over Alkmaar wordt Bertje Doperwtje geinterviewd in de winkel terwijl hij een paar klompen uitzoekt. Het complete interview is uitgezonden op 21 oktober 2017 bij de EO.

lees meer >

Zelf klompen inbranden - een uniek kraamcadeau

27-2-2017 | door Bernadette

In 3 eenvoudige stappen leg ik uit hoe je zelf klompen kunt inbranden. Je kan zo een uniek kraam cadeau maken. Wat heb je nodig: een paar blanke klompen, je geprinte tekst, carbon papier, plakband en een ingraveer- of brand apparaat.

lees meer >

Binnenkijken in de winkel

1-1-2017 | door Bernadette

Sinds de oprichting is het winkelinterieur weinig veranderd; de etalage, de honderden borstels aan het plafond, de grote rijen klompen in de oude houten schappen en de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid. Je kan nu ook zelf door onze unieke winkel lopen doormiddel van een 360 virtual tour.

lees meer >

Wakker in een Schoon Huis

16-11-2014 | door Bernadette

Het artikel over cabaretier Lenette van Dongen in Volkskrant Magazine van 16 november 2014 in "Eindelijk Weekend". In het artikel beschijft Lenette hoe "verschrikkelijk gelukkig" van de producten in onze van onze winkel word! Deze producten zijn gedeeltelijk online aan te schaffen hier of in onze winkel in Alkmaar.

lees meer >

Klompen- en Borstelwinkel heropend

Klompen- en Borstelwinkel heropend

9-12-2012 | door Bernadette

Sinds 1 December 2012 is onze Klompen- en Borstelwinkel aan de Huigbrouwerstraat 3 te Alkmaar heropend.

Gedeeltelijke heropening van de Winkel

Gedeeltelijke heropening van de Winkel

20-3-2012 | door Bernadette

Op 15 maart j.l. heeft er in ons pand een uitslaande brand gewoed. Er is grote brand- en waterschade. Wij hadden gehoopt op spoedig herstel. Echter, inmiddels is duidelijk dat herbouw en restauratie heel lang gaan duren. Daardoor zal de winkel helaas de komende maanden gesloten blijven. We vinden het heel erg om zoveel mensen te moeten teleurstellen. We willen iedereen graag, indien mogelijk, van dienst zijn. Dat kan enigszins op de volgende manieren:

lees meer >

Winkel gesloten wegens brand - Webwinkel blijft beschikbaar

Winkel gesloten wegens brand - Webwinkel blijft beschikbaar

16-3-2012 | door Bernadette

Onze Klompenwinkel in de Huigbrouwerstraat 3 is gesloten wegens brand - Webwinkel blijft beschikbaar! De winkel, onze trots, heeft zoveel waterschade van de brand opgelopen dat we denken dat de winkel minimaal 1 week dicht is. Bestellen via de webwinkel is nog steeds mogelijk. We doen ons uiterste best om alle bestellingen op tijd te versturen. Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun en reacties! Dit is echt verschrikkelijk maar alle reacties helpen me hier doorheen.

Bernadette

lees meer >

De bruid op klompen

Bruidsklompen

1-1-2012 | door Bernadette

Het is het mooiste paar klompen die je tegen kan komen, de bruidsklompen. In de winter werd vroeger veel aan houtsnijwerk gedaan en zo groeide de traditie dat de verloofde voor zijn aanstaande bruid een paar elegante klompen uitsneed. Het schenken van schoeisel door de bruidegom aan zijn bruid is een heel oud gebruik.

lees meer >

Als een echte glazenwasser

Raamwisser van Unger

1-1-2012 | door Bernadette

Het artikel over de raamwisser van Unger in de telegraaf van 10 Maart 2012 op de "Huishoud Tips" van Emile Bode. De raamwisser van Unger uit dit artikel kan je hier bestellen! Mevrouw Bode zweert bij de raamwisser van Unger. Ooit kocht zij deze trekker bij de firma Boom aan de Huigbrouwerstraat 3 in Alkmaar.

lees meer >

Pronkstuk klompen winkel kapot

Antieke Kassa

25-2-2012 | door Bernadette

Donderdag 16 februari is er ingebroken in onze winkel klompenwinkel aan de Huigbrouwerstraat 3. Uit de kassa is 150 euro ontvreemd. Dit was niet het ergste, wat vervelender is dat het pronkstuk van de winkel, de kassa (zie foto), tijdens de diefstal is beschadigd!

lees meer >

Televisie interview Bernadette

TV interview

20-1-2011 | door Bernadette

Bernadette, de eigenaar van de klompen winkel, wordt geinterviewd door TV programma "Ochtendspits". Het interview gaat over unieke winkels die zich staande weten te houden tussen alle grote winkelketens.

lees meer >

De Winkel: Huigbrouwerstraat 3 in Alkmaar

Klompen Winkel

14-1-2011 | door Bernadette

Sinds 1942 zit de winkel aan de Huigbrouwerstraat 3 in Alkmaar, op een steenworp afstand van het Waagplein. Het is een gezellig knus borstel- en klompenwinkeltje waar je nog de authentieke ambachtssfeer kunt proeven!

lees meer >