Tripklompen

Op voorraad

Tripklompen zijn klompen waarbij de houten bovenkant gedeeltelijk ontbreekt.  Het ontbrekende gedeelte op de wreef wordt vervangen door leren riempjes of door leren kappen.

Tripklompen of trippers of tripjes werden vroeger vooral gedragen in bepaalde streken in Nederland, met name in Oost Nederland.  Echter, ook richting Frankrijk kent men van oudsher de tripklomp, daar ook wel bateliere of schipperse genoemd. Onze tripklompen zijn gemaakt van populierenhout.

Tegenwoordig worden tripklompen vaak gekozen om het comfort.  Zo combineer je de voordelen van een klomp (orthopedisch gevormd voetbed, warm in de winter, koel in de zomer, geen zweetvoeten omdat het vocht wordt opgenomen door het hout en er frisse lucht rondom de gehele voet is, goedkoop en veilig) met het aangename gevoel van een leren bovenkant zoals bij schoenen.

Zeker als je een hoge wreef hebt zijn tripklompen buitengewoon prettig.  De riempjes oftewel bandjes of de kappen worden op je persoonlijke maat vastgezet.  Maar ook als je veel op je knieen bezig bent of als je gewone klompen toch als wat onprettig ervaart bovenop de voet zijn tripklompen DE aangewezen klompen.

Aanmeten en aanbrengen Riempjes  op Tripklompen

De riempjes worden zo vastgezet dat je voet net wat strak in en uit de klomp kan.  Met een potlood de plek aangeven waar de riempjes geplaatst moeten worden.

Soms worden tripklompen geleverd met gleuven aan de zijkanten waar de riempjes doorheen gestoken kunnen worden.  Wij hebben ervoor gekozen om de tripklompen zonder gleuven te leveren.

Dan ben je veel vrijer bij het kiezen van de plaats waar je de riempjes aanbrengt en de wijze waarop.  Je kan de riempjes recht over de wreef laten lopen.  Wij zetten de riempjes vaak schuin naar achteren vast. 

Je kan de riempjes en kappen met spijkers of schroeven vastzetten.  Wij schroeven de riempjes of kappen omdat schroeven beter blijven zitten.  Daarnaast zijn de riempjes en kappen door de schroeven gemakkelijker te verstellen als ze in de loop der tijd wat ruim worden of als ze vervangen zouden moeten worden. Onze tripklompen worden dan ook geleverd inclusief schroefjes!

Overigens gaan riempjes en kappen langer mee dan de klompen, zeker als je ze af en toe invet. 

Je zet de riempjes en kappen eenvoudig over op je volgende paar tripklompen.

Aanmeten en aanbrengen Kappen op Tripklompen

Het aanmeten van kappen gaat hetzelfde als het aanmeten van riempjes.  Het gedeelte van de kap waar geen kussentje zit, wordt strak over de rand van de bovenkant van de klomp gehouden.  De beide uiteinden van de kap zo plaatsen dat de voet er net in en uit kan.  Met potlood de plaats aftekenen waar de kap moet komen.  Vervolgens met 2 schroeven aan iedere zijde de kap vastzetten.

Riempjes of Kappen

Leren riempjes of bandjes zijn de meest eenvoudige manier om de tripklompen te dragen.  Draagt prettig en licht.

De leren kappen zijn de luxe uitvoering van de riempjes.  De kappen hebben gevulde kussentjes op de wreef, wat natuurlijk nog aangenamer voelt.  Daarnaast sluiten de kappen de klomp van boven weer volledig af.  Zo komt er minder snel aarde, gras, water etc in de klomp.

De tripklompen zitten bijzonder aangenaam

De tapdansers van Taptoi heb ik indertijd allemaal persoonlijk voorzien van aangemeten tripklompen.  Zij zijn uiteindelijk met de tripklompen naar Beijing gegaan om daar een aantal prachtige voorstellingen met de tripklompen te geven.  (Marieke van der Ven/Tafel9).

Ook diverse bewoners van het Zuiderzeemuseum lopen op onze tripklompen.  Zo heb ik in de loop der jaren honderden paren tripklompen aangemeten.

De prijs van de tripklompen is gelijk aan de prijs van de gewone blanke klompen van populierenhout.

Gewicht en formaat van riempjes

  • 15 gram per stuk (worden uiteraard altijd per twee verkocht)
  • Breedte 2cm
  • Lengte 30cm

Gewicht en formaat van kappen

  • 60 gram per stuk (worden uiteraard altijd per twee verkocht)
  • Breedte vanaf 4.5cm tot 8cm
  • Lengte 28cm

Prijs

  • Prijs riempjes per paar €3,00
  • Prijs kappen per paar €12,00

We leveren tripklompen vanaf maat 37/38 tot en met maat 46/47.

Waardering:
100% of 100

Tip: de riempjes en kappen regelmatig invetten met leervet of vaseline.  Dan gaan ze nog langer mee.

Meer informatie
Materiaal Populieren hout
Land van Fabricage Nederland
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tripklompen
Uw waardering
€ 23,00