Sudderplaat

Op voorraad

Sudderplaat, de metalen (emaille) plaatjes waarmee u een pan met eten wat beter kunt scheiden van de hitte van de gasvlam. Er zijn verschillende benamingen voor: sudderplaatje, warmteverdeler, warmhoudplaatje en vlamverdeler. Het is handig om er één of meer van in huis te hebben.

We hebben twee verschillende afmetingen sudderplaatjes: 16 cm en 20 cm.

Hoe werkt een sudderplaat? Een sudderplaatje is dubbelwandig, met een holle ruimte tussen beide lagen metaal. Door de luchtlaag in die holle ruimte gaat de hitte van de vlam niet meteen tegen de onderkant van de pan. De warmte komt uiteindelijk wel in de pan en daarmee in het gerecht, maar meer gedempt, minder fel. De warmte wordt ook gelijkmatiger verdeeld, vandaar de naam warmteverdeler. Daardoor kunt u er heel goed eten op laten sudderen, zonder dat de boel aanbrandt. Voor traditioneel koken is een sudderplaatje een echte aanrader. Zeker voor stoofpotten en draadjesvlees is het onmisbaar.

U kunt de warmteverdeler ook als warmhoudplaatje gebruiken. Met de gasvlam op de allerlaagste stand kunt u het eten warmhouden. Als u niet wilt dat de pan met eten na de bereiding koud wordt, is zo’n warmhoudplaatje ook erg handig. Of twee van die plaatjes, voor twee pannen, nog handiger.

Laat het eten niet een half uur op het plaatje staan, want zelfs op het allerlaagste vuurtje gaat de inhoud van de pan uiteindelijk toch ook koken.

Kookt u niet meer op gas? Dan heeft u niets aan een ouderwets sudderplaatje. Al staat het wel aardig hangend aan een ouderwets keukenrekje!

Waardering:
100% of 100

Een sudderplaat is goed te gebruiken bij het maken van suddervlees, het trekken van soep en het maken van stoofpeertjes. Ook handig bij gebruik van een percolator om koffie te zetten.

Meer informatie
Materiaal Metaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sudderplaat
Uw waardering
€ 5,95