Speculaasplank Molen Groot

Op voorraad

Deze grote beukenhouten speculaasplank bestaat uit een vorm met molen.

Hieronder vind u het door mij gebruikte speculaas recept voor de speculaasplankjes. Ik hoop dat u ermee uit de voeten kunt en dat er heerlijke Sint, Kerst, Paas en verjaardagsspeculaasjes mee gebakken gaan worden.

450 gr. Zeeuws bloem
225 gr. bruine basterdsuiker
350 gr. koude roomboter
20 gr. bakpoeder
15 gr. speculaaskruiden
snufje zout

  1. Als eerste de speculaasplank ong. 10 min. in laten trekken met sla-zonnebloem-of olijfolie.
  2. Snijd de boter in erwtjesgrote stukjes in een kom, zeef de overige ingrediënten erbij en kneed er een samenhangend deeg van.
  3. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 24 uur in de koelkast liggen. 
  4. Haal het er 2 uur voor u gaat bakken uit. Verwarm de oven op 175 graden.
  5. Bestuif werkblad, deegroller en de speculaasplank met bloem (liefst rijstebloem) en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm. dik.
  6. Snijd het deeg in stukken, iets kleiner dan de uitgesneden vorm in de speculaasplank en druk deze in de vorm. Snijd het overtollige deeg van de vorm en klop het deeg uit de plank.
  7. Leg de koekjes op het ingevette bakpapier op de bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven in ongeveer 20-25 min. gaar.
  8. Als de koek uit de oven komt is hij nog zacht en kwetsbaar, dus voorzichtig naar een rekje transporteren om af te koelen.

Voor het bestuiven van de speculaasvorm is rijstebloem het meest prettig. Deze heel fijne bloem zorgt er voor dat het deeg gemakkelijk loskomt uit de vorm.

Meer informatie
Materiaal Beukenhout
Gewicht 85 gram
Afmeting 15.0x9.0x2.0
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Speculaasplank Molen Groot
Uw waardering
€ 5,25