Winkel van de maand - Bij Boom word je gelukkig

Winkel van de maand - Bij Boom word je gelukkig

Het is een wonder dat de firma boom aan de Huigbrouwerstraat 3 in hartje Alkmaar nog bestaat. En dat sinds 1835.

In 2012 vond een verwoestende brand plaats en leed het monumentale pand veel waterschade. Maar alles kon in oude staat worden hersteld inclusief de kassa met draaislinger en halve centen uit 1902. Boom heeft zich van oudsher gespecialiseerd in klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw. Via de site ouderwetsewinkel.nl kun je ook van alles bestellen.

“Het is een winkel waar je gelukkig van wordt”, zegt eigenaresse Bernadette-Boom de Waard die er al 35 jaar de scepter zwaait, en daar is geen woord aan gelogen. Het assortiment is indrukwekkend. De producten die je bijna nergens kunt kopen, springen er uit: theepottuitjes, radiatorragers, stijfsel, blauwsel, schoorsteenvegersets, de beroemde theedoeken van het merk DDDDD (De Doek Die Direct Droogt): het is slechts een korte opsomming. De vele duizenden artikelen staan tot aan het plafond in de winkel opgestapeld. De collectie borstels is indrukwekkend: afwasborstels, bezems, zwabbers, werkborstels, plumeaus enzovoort.

Een speciale vermelding verdienen producten van Unger; de beste raamtrekkers ter wereld. De vervangrubbers zijn er ook los verkrijgbaar.

Adres Fa. Boom, Huigbrouwerstraat 3 Alkmaar, www.ouderwetsewinkel.nl

Titel: Winkel van de maand - Bij Boom word je gelukkig
Media: Ditjes & datjes nr. 5 Mei
Auteur: Emile Bode
Datum: 19 april 2017
Download: jpg

Bekijk alle artikelen over de klompenwinkel >