Klompenwinkel Boom in de media

Media

Over de winkel heeft u kunnen lezen in bladen als de Seasons, de Libelle, Spoor magazine en alle grote kranten (Volkskrant, De Telegraaf, Noordhollands Dagblad) etc.

De winkel komt ook geregeld op televisie, zoals recent bij de NPO. Ook schitteren mijn producten regelmatig in voorstellingen en films. Het interieur van de winkel is zo bijzonder dat deze vaak wordt gebruikt als decor voor interviews.

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende publicaties en de mogelijkheid om het gehele artikel te downloaden.

Media contact

Voor vragen en publicaties over de winkel kunt u mij altijd bereiken via mijn mobiel: +31 (0) 6 514 259 71 of via mijn email: bernadette@ouderwetsewinkel.nl

Titel Blokmotief
Onderwerp Ons tafelkleed van Elias kreeg een speciale vermelding in dagblad Trouw in de rubriek "Eten en Drinken - Kookding". Trouw houdt van een aangeklede tafel met liefst een tafelkleed met een blokje van ouderwetsewinkel.nl!
Media Trouw
Datum 01-februari-2020
Download
Titel Chique Vogel
Onderwerp LINDA. koos een van mijn struisvogelveren voor plumeaus voor de rubriek "Favorites, dingen waar we dol op zijn". Het magazine maakte zelf een foto's en tekst. Het resultaat is echt schitterend, een prachtige full page foto van de plumeau en een informatieve tekst.
Media LINDA. Editie 187
Datum 15-januari-2020
Download
Titel Dit oer- Hollandse winkeltje is niet gezwicht voor het Black Friday-bombardement!
Onderwerp Het Noordhollands dagblad was op bezoek in de winkel en vroeg aan mij of er nog Black Friday acties waren... „Nee, wij zijn niet zo van de waan van de dag”, zegt Bernadette Boom. „En ik denk dat wij kwalitatief hele goede spullen voor redelijke prijzen bieden. Dus waarom zou ik korting geven. Black Friday past niet bij ons. Maar ik snap best dat andere winkels wel meedoen.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 29-november-2019
Download
Titel Hoor je de vogels al fladderen?
Onderwerp Een van mijn struisvogelveren plumeaus is gebruikt in het televisie programma Podium Witteman van 6 oktober, voor het item korte Kwesties. Floris vertelt in dit item aan meneer Witteman over de “Stomme films”. De naam stomme film is misleidend. Wat wij nu een stomme of zwijgende film noemen, was in werkelijkheid bepaald niet zo stil. De films werden live van muziek en geluidseffecten voorzien. Floris laat zien dat door het slaan van een plumeau in je hand je het fladderen van vogels kunt nadoen.
Media NTR: - NPO
Datum 6-oktober-2019
Download
Titel E.K. Wielrennen in de Huigbrouwerstraat
Onderwerp Van 7 t/m 11 augustus 2019 vond het E.K. wielrennen plaats in Alkmaar. Het parcours ging rechtstreeks door Huigbrouwerstraat en vrijdag t/m zondag was mijn winkel dan ook verplicht door de gemeente gesloten. Als Alkmaarse ondernemer raakt me dit natuurlijk heel erg. Maar ik vind Alkmaar een pracht stad en ik draag het EK Wielrennen een warm hart toe. De Telegraaf interviewde de winkeliers in de straat en samenvatting hiervan werd ook vertoond bij Jinek bij de KRO-NCRV.
Media Telegraaf TV, Jinek KRO-NCRV
Datum 7-Augustus-19
Download
Titel Nostalgische waren in een monumentaal pand
Onderwerp Oneindig Noord-Holland heeft een super leuk artikel geschreven over de historie van de winkel en ons monumentale winkel pand: Op nog geen vijf minuten lopen van de Alkmaarse kaasmarkt ligt een bijzondere winkel, waar al generaties lang borstels en klompen verkocht worden. Het pand met karakteristieke houten winkelpui is een monument. Hierdoor zijn veel authentieke details nog hetzelfde als vroeger.
Media ONH
Datum 25-mei-19
Titel Wandelrondje Alkmaar
Onderwerp Instagrammer Katja Staring beschreef een leuk wandelrondje voor Alkmaar in de Kampioen. We worden genoemd: "Zo aan het eind van het jaar is het cadeautjestijd. Bij Boom verkopen ze al sinds 1835 oerdegelijke huishoudelijke spullen zoals klompen en houten wasknijpers.
Media ANWB - Kampioen
Datum 1-Dec-18
Download
Titel Een ouderwetse, typisch Alkmaarse winkel met een uniek assortiment
Onderwerp Uit072.nl schreef een leuk artikel over mijn winkel: In een wereld waarin elke winkelstraat uit dezelfde winkels bestaat, is het een genoegen om nog zo'n authentieke winkel tegen te komen.
Media Uit072.nl
Datum 5-Okt-18
Titel Ouderwets fijn in Alkmaar
Onderwerp De heer Leen Spaans, de voorzitter Historische Vereniging Alkmaar, schreef een leuk stukje over onze winkel in het Alkmaars Nieuwsblad: "In 1985 was er in het Stedelijk Museum een tentoonstelling over de geschiedenis van de Alkmaarse winkelpuien. Speciale vermelding was toen voor de laastste acht ‘ouderwetse’ winkels van de stad. Van deze 8 winkels, bestaat alleen Boom nog....!" 
Media Alkmaars Nieuwsblad
Datum 11-Apr-18
Download
Titel Interview met Bertje Doperwtje in de klompen winkel
Onderwerp Bertje Doperwtje, een beroemde straat muzikant in Alkmaar en omstreken, wordt geinterviewd terwijl hij een paar klompen uitzoekt in de winkel. Het complete interview met Bert is uitgezonden op donderdag 12 oktober bij de EO. Op de website staat een korte clip met Bert in mijn klompen winkel.
Media EO
Datum 12-Oct-17
Download
Titel Winkel van de maand
Onderwerp Onze winkel is "winkel van de maand" in Emile Bode's huishoudrubriek in Ditjes & Datjes, het blad van supermarktketen Dirk. Emile Bode wordt ook gelukkig van onze winkel en schreef er een leuk artikel over.
Media Ditjes & Datjes
Datum 19-april-17
Download
Titel Even shoppen voor het Poetsen
Onderwerp Een artikel over de winkel in de Libelle Schoon special, welke in samenwerking met de Albert Heijn is gemaakt. Onder de kop "Even shoppen voor het poetsen", wordt de winkel vermeld: "Hier koop je oude borstelwaar, klompen en kwalitatief goede keukentextiel."
Media Libelle
Datum 27-Mar-17
Download
Titel Gezellig shoppen in Alkmaar
Onderwerp In de weekend bijlage van het Noordhollands Dagblad wordt de winkel vermeld als unieke winkel waar je terug in de tijd gaat.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 12-Nov-16
Download
Titel Dit monument mag gezien worden - open monumentendag 2016
Onderwerp

Poster voor de Open Monumentendag 10 september 2016. De buitenkant en de binnenkant van de winkel zijn een monument. Ieder jaar doen we mee aan de open monumentendag.
Media Restauratiefonds
Datum 10-Sep-16
Download
Titel Oud Hollandse aanbod van familie bedrijf Boom Klompen & Borstels
Onderwerp Spoor, het magazine van de NS was op bezoek in Alkmaar. Ons familie bedrijf kreeg een eervolle vermelding: "steek de Huigbrouwerstraat en vergeet onderweg niet het oud-Hollandse aanbod van familie bedrijf Boom Klompen & Borstels te aanschouwen".
Media Spoor Magazine nr. 4 2016
Datum 01-Sep-16
Download
Titel Van Heibezems en mattenkloppers tot klompen
Onderwerp Ik was erbij: opmerkelijke regionale verhalen uit de vorige eeuw. Het bezienswaardige 'klompenwinkeltje' aan de Huigbrouwerstraat - een historisch overzicht. De artikel kwam tot stand door een samenwerking tussen de Alkmaarsche Courant en het Regionaal Archief
Media Noordhollands Dagblad
Datum 01-Mar-16
Download
Titel Huishoudtips Emile Bode: Raamwisser
Onderwerp Emile Bode adviseerd de enige echte raamwisser van Unger, de S-wisser. Te koop via www.ouderwetsewinkel.nl. Dat is de webwinkel van J. Boom aan de Huigbrouwerstraat 3 in Alkmaar
Media De Telegraaf
Datum 15-May-15
Titel Hardlopers: Klepperende klompen
Onderwerp Elke week vraagt de Telegraaf een winkelier naar zijn bestverkochte product. Deze week de firma Joh. Boom in Alkmaar, een winkel vol klompen, borstels en ander poetsgerei. Eigenaresse Bernadette Boom (61), vertelt.
Media De Telegraaf
Datum 09-Apr-15
Download
Titel Holland Short Trip
Onderwerp Deze Japanse travel guide wordt de klompen winkel genoemd als een absolute bezienswaardigheid in Alkmaar
Media Auk
Datum 27-Feb-15
Titel Eindelijk weekend: Wakker in een schoon huis
Onderwerp Artikel over cabaretier Lenette van Dongen in Volkskrant Magazine van 16 november 2014 in "Eindelijk Weekend". In het artikel beschijft Lenette hoe 'verschrikkelijk gelukkig' van de producten in onze van onze winkel wordt.
Media Volkskrant Magazine
Datum 15-Nov-14
Titel Hollandse Schoonmaak
Onderwerp Op die goede ouderwetse manier met boenwas & natuurazijn
Media Loods 5 Magazine
Datum 05-Jun-14
Titel Een ouderwetse winkel
Onderwerp Een blog post in het Japans welke de winkel beschrijft
Media Letter from Holland (Japan Blog)
Datum 24-Oct-13
Titel An 17th century plane from Alkmaar
Onderwerp Archeologisch onderzoek aan de huigbrouwerstraat 3
Media Thomas Guild
Datum 08-Feb-13
Titel Zo bijzonder zijn we toch niet
Onderwerp Bernadette Boom in de opgeknapte winkel
Media Noordhollands Dagblad
Datum 02-Dec-12
Download
Titel Herstel Klompenwinkeltje
Onderwerp Er is hard gewerkt aan het herstel van het klompen winkeltje na de brand en er zit inmiddels een nieuw houten dak op het monumentale pand. Bernadette Boom, de eigenaresse, heeft alvast een setje groene klompen in de etalage gezet. Er is nieuw leven in aantocht.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 9-Oct-12
Download
Titel Uit de brand 'ouderwetse winkel' herrijst uit de as'
Onderwerp Herstel werkzaamheden aan de winkel na de brand. Een nieuw houten dak wordt op het het monumentale pand geplaatst.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 02-Oct-12
Titel Boom Handelsonderneming genomineerd voor de VVV Rob de Bes Award
Onderwerp Een beeldbepalende winkel in Alkmaar voor dagjesmensen en verblijfstoeristen met als producten o.a. klompen. Staan ook op de toeristische markt met hun producten.
Media VVV
Datum 01-Sep-12
Download
Titel Als een echte glazenwasser
Onderwerp Mevrouw Bode zweert bij de raamwisser van Unger. Ooit kocht zij deze trekker bij de firma Boom aan de Huigbrouwerstraat 3 in Alkmaar.
Media De Telegraaf
Datum 12-Mar-12
Download
Titel De monumentale oude kassa doet het weer
Onderwerp Gelukkig kon de kassa nog gemaakt worden nadat deze was opengebroken en vernield tijdens een inbraak. Bernadette is diep onder de indruk van de reacties van klanten. ,,Het is ontroerend om te zien hoeveel mensen er met ons meeleven. 
Media Noordhollands Dagblad
Datum 04-Mar-12
Download
Titel De kassa in de klompenwinkel vernield: ’Als een kind voor me’
Onderwerp Tijdens een inbraak in de winkel werd de nostalgische kassa vernield en werkte deze niet meer werkte. ,,Het is de vraag of er nog wel iemand is die het oude pronkstuk kan maken.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 16-Feb-12
Download
Titel Bakers twine and booties
Onderwerp Leuk blog post van Annabel Vita waarin ze de beschrijft hoe blij ze is met de winkel en met het aanbod van kooktouw 
Media Anabel Vita
Datum 09-Oct-11
Titel Televisie interview Bernadette
Onderwerp Bernadette, de eigenaar van de klompen winkel, wordt geinterviewd door TV programma "Ochtendspits". Het interview gaat over unieke winkels die zich staande weten te houden tussen alle grote winkelketens.
Media Ned 1.
Datum 20-Jan-11
Download
Titel Over klompen en Borstels
Onderwerp In de winkel van sinkel is alles te koop... tenminste dat gevoel krijg je als je handelsonderneming Boom aan de Huigbrouwerstraat binnenstapt. Een gezellig knus borstel- en klompenwinkeltje waar je nog de authentieke ambachtssfeer kunt proeven.
Media 01-Feb-10
Datum 01-Feb-10
Download
Titel Een niet te tillen nostalgische kassa
Onderwerp Elke week belicht deze krant bijzondere etalages van bedrijven in Alkmaar en omgeving.
Nostalgie ten top bij Handelsonderneming J. Boom. Gespecialiseerd in Moppen, touw, bezems en borstels, zo staat er op de vitrine te lezen. Wie de winkel betreedt, waant zich in het begin van de twintigste eeuw. 
Media Noordhollands Dagblad
Datum 04-Feb-09
Download
Titel Bijzondere winkel met gewone spullen
Onderwerp Een verhaal over een markant bedrijf en onderneemster met Alkmaarse wortels:  handelsonderneming J. Boom
Media Noordhollands Dagblad
Datum 19-Jun-08
Download
Titel De favoriete winkels van Marijke Kingma
Onderwerp J. Boom verkoopt klompen, borstelwerk en touw, (kaars)lonten, matten, waslijnen, diervriendelijke muizenvallen en nog veel meer. “Dit winkeltje moét je een keer bezoeken. Het behoort thuis in een museum!”
Media Seasons
Datum 01-Sep-07
Titel Zens is dood
Onderwerp In Alkmaar is een piepklein winkeltje in de schaduw van een reusachtige vestiging van V&D.
Media AntroBoulevard 
Datum 15-Aug-07
Titel Een echte schuier vind je echt niet in een modern warenhuis
Onderwerp Interview met Bernadette Boom (Eigenaar) over bijzondere winkels.
Media Straat Journaal
Datum 1-Mei-07
Download
Titel Sinterklaas krijgt bezem van Boom thuisbezorgd
Onderwerp Uitstekende service van de firma Boom 
Media Noordhollands Dagblad
Datum 18-Dec-06
Titel Waar kan ik dát nog kopen?
Onderwerp Nieuw Boek van Emile Bode over bijzondere winkels. “Een geweldige winkel is Boom in Alkmaar. De winkel heeft zich vooral gespecialiseerd in klompen, borstelwerk, touw en huishoudelijke artikelen. Alleen al de collectie borstelwerk van eigenaress Bernadette Boom de Waard is een omweg waard.”
Media De Telegraaf
Datum 23-Nov-06
Titel Heel vaak gaan de mensen hier verheugd de deur uit
Onderwerp De Alkmaarsche Courant bezoekt leuke en bijzondere winkels in de regio. Vandaag Handelsonderneming J. Boom aan de Huigbrouwerstraat in Alkmaar.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 01-Dec-05
Titel J.Boom Handelsonderneming, Alkmaar; een bezienswaardigheid
Onderwerp Interview met Bernadette Boom (Eigenaar).
Media Familie Bedrijf - Detailhandel Magazine
Datum 01-Dec-05
Titel Heel veel klompen
Onderwerp Reactie op artikel in “rubriek winkelbel” met focus op het assortiment.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 27-Apr-02
Download
Titel Gebruikt en Gebroken' hulde aan schatgravers
Onderwerp Unieke beertput  op de binnenplaats van de klompenhandel van de firma Boom in de Huigbrouwerstraat.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 02-Mar-02
Titel Klompen veilig werkschoeisel
Onderwerp Klompen zijn voldoende veilig als werkschoeisel volgens TNO onderzoek. De foto bij het artikel is van de marktkraam van Boom.
Media Noordhollands Dagblad
Datum 12-Dec-97
Download
Titel Klompenhandel Boom: als Boom het niet heeft, is het nergens te krijgen
Onderwerp Interview met 2 generaties in het kader van de rubriek familiezaken. 
Media Detailhandel Magazine
Datum 01-Nov-94
Download
Titel Oude winkels in de binnenstad van Alkmaar
Onderwerp In 1985 had Alkmaar nog een achttal winkels die qua sfeer meer doen denken aan het begin dan aan het einde van deze eeuw. J. Boom Handelsonderneming aan de Huigbrouwerstraat 3 was in 1985 is een van die winkels.
Media Vereniging 'Oud Alkmaar'
Datum 01-Jan-85
Download